Naczynia do zapiekania dla jednej osoby |
Wykorzystanie naczyń do zapiekania, sposobem na resztki w lodówce
Moim sposobem na nie wyrzucanie resztek jedzenia, które czasem nam zostają z różnych posiłków są po prostu zapiekanki. Przygotowuje je z tego, co dosłownie zalega w lodówce - kawałek zeschniętego sera, pół kiełbaski, dwa plastry szynki, czy ziemniaki ugotowane w nadmiarze na obiad. To znakomity sposób na recykling jedzenia.Niestety przyszły takie czasy, że marnujemy zbyt dużo żywności, bo kupujemy za dużo. Koszyki w marketach są ogromne, właśnie po to by wyjść z nimi załadowanymi po brzegi. A potem jedzenie zalega w lodówkach i szafkach. Z tego też powodu ja już na samym początku urządzania mojej kuchni, zaopatrzyłam się w kilka różnej wielkości naczyń do zapiekania. Jak tylko widzę, że jakaś wędlina obumiera, ser się wysusza, czy warzywa zemdlały, biorę i wszystko kroję i przekładam do owego pojemnika, a potem zapiekam w piekarniku. Dzięki czemu zyskuje zupełnie nowy, syty posiłek.
Na przykład coś w ten deseń:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz